Αμπελωνες

ΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

Οι παραγωγοί Σαββόγλου - Τσιβόλας εκμεταλεύονται συνολικά εξακόσια πενήντα  περίπου στρέμματα αμπέλια (ιδιόκτητα και συνεργαζόμενων αμπελουργών), τα οποία βρίσκονται στις περιοχές Αγίου Δημητρίου, Κάσπακα, Σαρδών, Δάφνης, Πλάκας , Κοντοπουλίου και Καμινίων . Οι βασικές καλλιεργούμενες ποικιλίες είναι  το Μοσχάτο Αλεξανδρείας και το Λημνιό καθώς επίσης και οι αιγαιοπελαγίτικες ποικιλίες Ασύρτικο  , Φωκιανό .

Τα αμπελια παρακολουθούνται και ελέγχονται σε μόνιμη βάση από επιστήμονα γεωπόνο και οινολόγο, καθώς επίσης και από τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προίόντων Δ.Η.Ω., ο οποίος πιστοποιεί τον βιολογικό τρόπο καλλιέργειας και χορηγεί τα αντίστοιχα Πιστοποιητικά Προίόντων.
Ο ιδιόκτητος αμπελώνας , που βρίσκεται στη θέση ΜΑΥΡΑΜΠΕΛΙΑ, κοντά στο οινοποιείο, είναι υπό αναδιάρθρωση.Επίσης υπάρχουν ιδιόκτητα αμπέλια μεγάλης ηλικίας  στην περιοχή των Καμινίων   στη νοτιοανατολική χερσόνησο της Λήμνου.
Στα άμεσα σχέδια είναι ο εμπλουτισμός του αμπελώνα με άλλες ποικιλίες , στο υπό διαμόρφωση κτήμα στη θέση Ροδάνια, το οποίο θα είναι επισκέψιμο και θα υπάρχει η δυνατότητα διαμονής, στο πλαίσιο ενός αγροτουριστικού προγράμματος.

Επικοινωνια

Έδρα: Κάσπακας Λήμνου, T.K. 81 400,
τηλ.-fax: 22540 22270
Υποκατάστημα: Τραλλέων 66-Λαμπρινή,
Τ.Κ. 11142 Τηλ.-fax: 210 2024806
Ηλεκτρονική διεύθυνση info@limnosorganicwines.gr
Παραγγελίες τηλ.: 210 2024806, κιν.: 6979229831

Image